Het Goudse Gidsen Gilde

 

Wie zijn wij?
Het Goudse Gidsen Gilde is verreweg de grootste aanbieder van stadswandelingen in Gouda. Een vereniging zonder winstoogmerk met als doel de historie van Gouda onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Wandelingen kunt u bij ons te allen tijde reserveren op de door u gewenste dag en tijd.
Wij werken nauw samen met bijvoorbeeld de VVV, de gemeente Gouda en met de bezienswaardigheden zoals het Stadhuys, de Sint Janskerk en Museum Gouda.
Samen met andere culturele en historische organisaties zijn we aangesloten bij het Historisch Platform Gouda (het HPG).

Historie GGG
Tot 2012 organiseerde de toenmalige VVV stadswandelingen, maar toen VVV-Gouda dat jaar failliet ging, viel deze belangrijke culturele voorziening ineens weg. Een aantal ‘VVV-gidsen’ heeft de handschoen opgepakt’ en een vereniging opgericht met als doel het organiseren en lopen van stadswandelingen. Het Goudse Gidsen Gilde was geboren! De pioniers van die tijd verdienen alle lof want we zijn inmiddels uitgegroeid tot een bloeiende en actieve vereniging.

Onze gidsen
Wij zijn met ruim 20 gidsen. Een zeer gemêleerd gezelschap van goed opgeleide gidsen met ongeveer evenveel mannen als vrouwen. Daarom hebben wij veel expertise in huis om u diverse soorten wandelingen aan te kunnen bieden. Voor uw eventueel bijzondere wensen hebben wij altijd wel een specialist in huis. Gidsen van het GGG zijn ook actief bij de historische vereniging die Goude en als docent bij de cursus Goudologie.

Gids worden?
Lijkt het u leuk om stadsgids te zijn? . . . . . . inderdaad dat is het ook!
Om gids bij het Goudse Gidsen Gilde te worden moet u ten minste de cursus Goudologie hebben gevolgd. U heeft affiniteit met en kennis van geschiedenis, maar ook liefde voor onze mooie stad Gouda. Ervaring met het werken met groepen en didactische vaardigheden is een pré. Een aanvullende eis is dat u ten minste twee moderne talen spreekt (Duits en/of Engels en/of Frans). U volgt bij ons een intern opleidingstraject met als afsluiting een examen.
Op dit moment hebben we een wachtlijst maar u kunt altijd een open sollicitatie indienen via info@goudsegidsengilde.nl

 

Verenigingsgegevens
Onze volledige naam is: Vereniging Goudse Gidsen Gilde.
Wij zijn een vereniging met volledige rechtsbevoegdheid.
Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 54908493.
Informatie over de vereniging: secretaris@goudsegidsengilde.nl