Historisch Gouda na kaasmarkt

donderdag 20 juni 2024 t/m 29 augustus 2024

Stadswandeling door Historisch Gouda na afloop van de kaasmarkt.

LET OP:
Alleen op donderdag als er kaasmarkt is
Na ‘Wandeling reserveren’ kunt u kiezen voor de gewenste datum.

Kaasmarkt

Elke donderdagochtend in het seizoen kunt u genieten van het aloude verhandelen van kaas op de markt van Gouda. De boer en de handelaar strijden om de laatste cent en de kaasbrikken rijden intussen druk in de rondte om de kaas te laten wegen in de waag.

Stadswandeling

Na afloop van de kaasmarkt starten wij om 14:00 uur met onze instapwandeling om Gouda verder te ontdekken. Natuurlijk vertellen we ook over kaas, maar Gouda heeft meer te bieden. De historische binnenstad van Gouda telt bijvoorbeeld ruim driehonderd monumenten. Het stratenplan is sinds de middeleeuwen bijna onveranderd gebleven en bovendien zijn oude grachtjes zijn nog volop aanwezig.
U maakt kennis met het heden en verleden van Gouda. U komt langs de belangrijkste gebouwen zoals het oude Stadhuis en de Sint Janskerk maar u komt ook op de minder bekende en verborgen plekjes van de stad. Onze gidsen vertellen u over het wel en wee van de stad en haar bewoners door de eeuwen heen.

 

Deze wandeling kan tweetalig (Ned + Eng dan wel Ned + Dui) zijn.

Deelnemers:
Maximaal 20 personen per gids. Bij meer personen zetten we een extra gids in.
Boeken:
Tot aanvang wandeling kunt u boeken via onze website. U ziet dan vanzelf of en hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn.
Op de dag zelf kunt u ook boeken en betalen bij de VVV alleen als online boeken en betalen niet mogelijk is. Bijvoorbeeld buitenlandse deelnemers.
Betalen:
Het tarief in 2024 (tenzij anders vermeld) is € 5,- per persoon. Kinderen tot 12 jaar gratis. Tijdens het boeken dient u direct te betalen via iDeal.
Start:
14:00 uur bij de Waag op de Markt.
Duur:
De wandeling duurt ca. 1,5 uur.

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"6000","speed":"2000","arrows":"true","dots":"false","rtl":"false"}