Ketters en dwarsdenkers

De naam van deze wandeling klinkt een beetje heftig. Waarom niet gewoon langs oude geveltjes slenteren, met daarbij de deskundige uitleg van een stadsgids van het GGG? Dat doet u zeker ook tijdens deze rondleiding door de prachtige binnenstad van Gouda. Maar dit wordt een stadswandeling met accent op eigenzinnige en soms dwarse individuen die in Gouda hebben gewoond en op de rol die zij in de geschiedenis van de stad en het land vervulden.

U maakt vandaag kennis met nepgeuzen, vrome nonnen en klopjes. Ook rekkelijken en preciezen komen voorbij, dwarsliggende dominees en drukkers, knappe koppen en eigengereide patriotten. Natuurlijk zullen we de twee bekendste dwarsdenkers, Erasmus en Coornhert, niet overslaan. Allemaal drukten ze op een of andere wijze hun stempel op het reilen en zeilen van de stad en soms zelfs het hele land. En wat is de rol van het ijsvogeltje?

Kortom, een spannende stadswandeling waarbij u te weten komt wie er áchter die gevels van Gouda woonden en welke opvattingen er heersten. Verbaas u aan de hand van de verhalen van de gids over al die illustere burgers van de stad.

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"6000","speed":"2000","arrows":"true","dots":"false","rtl":"false"}