Wandelgidsjes

 

Natuurlijk is het wandelen met een gids van het Goudse Gidsen Gilde de beste manier om Gouda te ontdekken. Maar als een goed alternatief heeft het Goudse Gidsen Gilde een wandelgidsje samengesteld met een uitgeschreven stadswandeling van circa twee uur.

In dit wandelgidsje, getiteld Op pad in historisch Gouda, wordt u in circa twee uur langs de mooiste plekken van Gouda geleid. Bijzonder is dat in het gidsje de Goudse gidsen zelf aan het woord komen. Iedere gids vertelt kort iets over zijn of haar favoriete Goudse monument en waarom dit volgens hem of haar de mooiste plek van de stad is. Het zijn deze persoonlijke gidsenverhalen waardoor Op pad in historisch Gouda zich onderscheidt van andere geschreven stadswandelingen.

Naast een uitstekende gids voor uw wandeling is dit boekje ook een leuk souvenir. U kunt later nog eens rustig nalezen wat u heeft gezien of het doorvertellen aan anderen.

Vanwege het succes van de Nederlandse versie van ons wandelgidsje zijn er ook Engelse en Duitse vertalingen verschenen. Dankzij respectievelijk A Walk Through History en Goudas historische Innenstadt kunnen nu ook buitenlandse toeristen alles te weten komen over de geschiedenis van Gouda en zijn inwoners.

Het rijk geïllustreerde gidsje is voor slechts € 4,95 te koop bij de Goudse VVV (in de Waag aan de markt), de Goudse boekhandels Verkaaik (Lange Tiendeweg) en Smit (Korte Tiendeweg), de St. Janskerk, Museum Gouda, The Cheese Experience, Hofje van Jongkind (Zeugstraat), het oude Stadhuis (Markt) en de The Gouda Shop (Korte Groenendaal)