Poortjes,Hofjes en Steegjes

woensdag 17 juli 2024 t/m 28 augustus 2024

Een stadswandeling langs fraaie poortjes, door smalle steegjes en langs oude hofjes .Iedere woensdag tijdens Gouds Montmartre kunt u deelnemen aan een stadwandeling die om 14.00 uur start bij de Waag. Tijdens deze wandeling neemt een gids van het Goudse Gidsen Gilde u mee naar verschillende onbekende, maar daarom niet minder mooie plekken van Gouda. De Goudse binnenstad telt nog steeds een aantal sloppen en stegen, de ene nog smaller dan de ander, waar vaak verrassende en soms ook spannende  verhalen achter zitten.

Daarnaast kent de stad enkele fraaie hofjes en poortjes. Deze beschutte plekjes vormen een oase van rust in de drukke stad, maar of dat vroeger ook zo was hoort u van de gids.   Tijdens deze wandeling leert u hoe de armen, ouderen en zieken vroeger leefden, woonden en werkten.

 

Deze instapwandeling wordt uitsluitend Nederlandstalig aangeboden.

Deelnemers:
Maximaal 20 personen per gids. Bij meer personen zetten we een extra gids in.
Boeken:
Tot aanvang wandeling kunt u boeken via onze website. U ziet dan vanzelf of en hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn.
Op de dag zelf kunt u ook boeken en betalen bij de VVV alleen als online boeken en betalen niet mogelijk is. Bijvoorbeeld buitenlandse deelnemers.
Betalen:
Het tarief in 2024 (tenzij anders vermeld) is € 5,- per persoon. Kinderen tot 12 jaar gratis. Tijdens het boeken dient u direct te betalen via iDeal.
Start:
14:00 uur bij de Waag op de Markt.
Duur:
De wandeling duurt ca. 1,5 uur.

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"6000","speed":"2000","arrows":"true","dots":"false","rtl":"false"}