Waterwandeling

Een stadswandeling langs sluizen, grachten en havens. De geschiedenis van Gouda is immers onlosmakelijk met het water van de Hollandse IJssel en de Gouwe verbonden. Deze rivieren maakten de stad rijk, maar zorgden soms ook voor problemen. Tijdens deze stadswandeling leert u aan de hand van sluizen en grachten alles over Gouda’s bijzondere waterverleden. Ook maakt u kennis met de gevolgen van klimaatverandering en bodemdaling.

Onder leiding van een gids verlaat u de bekende wegen en komt u op unieke plekken met bijzondere verhalen. Een rondleiding langs de Museumhaven, het Tolhuis en het Houtmansplantsoen laat u zien dat Gouda naast het Stadhuis en de Sint-Janskerk nog veel meer te bieden heeft.

Deze wandeling is bij uitstek geschikt voor mensen die al eens eerder een stadswandeling met een gids door Gouda hebben gelopen of met speciale belangstelling voor water. Zij zullen de stad met een waterwandeling van een boeiende, nieuwe kant leren kennen.

Wilt u meer weten over de rol die het water speelde in de ontwikkeling en verdediging van de stad? Boek dan onze Waterwandeling.

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"6000","speed":"2000","arrows":"true","dots":"false","rtl":"false"}