Waterwandeling

zaterdag 15 juni 2024

De geschiedenis van Gouda is onlosmakelijk met het water van de Hollandse IJssel en de Gouwe verbonden. Deze rivieren maakten de stad rijk, maar zorgden soms ook voor problemen. Tijdens deze waterwandeling leert u aan de hand van sluizen en grachten alles over Gouda’s bijzondere waterverleden. Ook maakt u kennis met de gevolgen van klimaatverandering en bodemdaling voor de stad en de omgeving.

Onder leiding van een gids verlaat u de bekende wegen en komt u op unieke plekken met bijzondere verhalen. Een rondleiding langs de Donkere Sluis, de Museumhaven, het Tolhuis en het Houtmansplantsoen laat u zien dat Gouda naast het Stadhuis en de Sint-Janskerk nog veel meer te bieden heeft.

Deze wandeling is bij uitstek geschikt voor mensen die al eens eerder een stadswandeling met een gids door Gouda hebben gelopen. Ook mensen met speciale belangstelling voor water komen bij deze wandeling aan hun trekken.  Zij zullen de stad met een waterwandeling van een boeiende, nieuwe kant leren kennen.

 

Deze instapwandeling wordt uitsluitend Nederlandstalig aangeboden.

Deelnemers:
Maximaal 20 personen per gids. Bij meer personen zetten we een extra gids in.
Boeken:
Tot aanvang wandeling kunt u boeken via onze website. U ziet dan vanzelf of en hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn.
Op de dag zelf kunt u ook boeken en betalen bij de VVV alleen als online boeken en betalen niet mogelijk is. Bijvoorbeeld buitenlandse deelnemers.
Betalen:
Het tarief in 2024 (tenzij anders vermeld) is € 5,- per persoon. Kinderen tot 12 jaar gratis. Tijdens het boeken dient u direct te betalen via iDeal.
Start:
14:00 uur bij de Waag op de Markt.
Duur:
De wandeling duurt ca. 1,5 uur.

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"6000","speed":"2000","arrows":"true","dots":"false","rtl":"false"}