Valentijnswandeling

zaterdag 17 februari 2024

Stadswandeling rond het thema liefde.
Bij de Stad van de Liefde denkt men natuurlijk aan Parijs of Venetië en niet aan Gouda. Onterecht, want ook in Gouda ligt de liefde op straat! Speciaal voor Valentijnsdag heeft het Goudse Gidsen Gilde een stadswandeling samengesteld rond het thema Liefde in Historisch Gouda. Loop mee en luister naar Goudse liefdesverhalen die u nog nooit eerder hoorde. Vergeet even de grauwe werkelijkheid van alledag en bekijk de bekende monumenten eens door een roze bril. Door deze bijzondere themawandeling leert u historisch Gouda gegarandeerd van zijn meest romantische kant kennen.

Hoe vond men in vroeger tijden een partner? Wat vroegen kerk en overheid van geliefden? Waar komt ons Valentijnsfeest eigenlijk vandaan? Waar komt de traditie van de trouwring vandaan?

Naast alle “roze” kanten van de liefde is er ook ruimte voor verhalen over de schaduwkant van de liefde: jaloezie, ontrouw en scheiding.

Naastenliefde is natuurlijk ook een uiting van liefde en ook die variant zal zeker aan bod komen tijdens deze stadswandeling rond het thema liefde.  En vergeet niet dat in vroeger tijden mensen ook kozen om in hun leven een belangrijke plaats te geven aan hun liefde voor God en vanuit die keuze hun relatie tot de medemens vorm te geven.

Boek deze wandeling die slechts één keer per jaar wordt gelopen!

 

Deelnemers:

Maximaal 20 personen per gids. Bij meer personen zetten we een extra gids in.
Boeken:
Tot aanvang wandeling kunt u boeken via onze website. U ziet dan vanzelf of en hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn.
Op de dag zelf kunt u ook boeken en betalen bij de VVV alleen als online boeken en betalen niet mogelijk is. Bijvoorbeeld buitenlandse deelnemers.
Betalen:
Het tarief in 2024 (tenzij anders vermeld) is € 5,- per persoon. Kinderen tot 12 jaar gratis. Tijdens het boeken dient u direct te betalen via iDeal.
Start:
14:00 uur bij de Waag op de Markt.
Duur:
De wandeling duurt ca. 1,5 uur.

 

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"6000","speed":"2000","arrows":"true","dots":"false","rtl":"false"}