Literaire wandeling

zaterdag 7 september 2024

Vanmiddag een stadwandeling langs plekken die te maken hebben met schrijvers, boekdrukkers en bibliotheken.
Gouda was al vroeg een welvarende stad met veel passanten en een tolerant stadsbestuur. Als gevolg van de zogenaamde ‘moderne devotie’ halverwege de 14e eeuw ontstonden er in Gouda 11 kloosters waarvan enkele in bezit waren van zeer waardevolle boeken. De geestelijken schreven en kopieerden ook zelf boeken.
Gouda kende drie periodes waarin bekende drukkers zeer actief waren in de stad: eind 15e eeuw, in de 17e eeuw en in de 19e eeuw.

Gouda kende veel beroemde boekdrukkers en schrijvers, die wij gaan ontmoeten op onze tocht door de stad.  Als voorproefje alvast een ode aan Gouda, een gedicht van Leo Vroman, door hemzelf Ode aan Gouda

Deze instapwandeling wordt uitsluitend Nederlandstalig aangeboden.

Deelnemers:
Maximaal 20 personen per gids. Bij meer personen zetten we een extra gids in.
Boeken:
Tot aanvang wandeling kunt u boeken via onze website. U ziet dan vanzelf of en hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn.
Op de dag zelf kunt u ook boeken en betalen bij de VVV, alleen als online boeken en betalen niet mogelijk is. Bijvoorbeeld buitenlandse deelnemers.
Betalen:
Het tarief in 2024 (tenzij anders vermeld) is € 5,- per persoon. Kinderen tot 12 jaar gratis. Tijdens het boeken dient u direct te betalen via iDeal.
Start:
14:00 uur bij de Waag op de Markt.
Duur:
De wandeling duurt ca. 1,5 uur.

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"6000","speed":"2000","arrows":"true","dots":"false","rtl":"false"}