Keramiekwandeling

donderdag 9 mei 2024

Elk jaar op Hemelvaartsdag  kunt u genieten van de Goudse Keramiekdagen. Speciaal voor die gelegenheid organiseert het Goudse Gidsen Gilde op de donderdag een unieke keramiekwandeling. Loop mee met onze gids, maak kennis met Gouda en leer alles over de productie van aardewerk door de eeuwen heen. Neem deel aan een wandeling langs de plekken die een rol speelden in de productie van  Gouds aardewerk.

Zeven eeuwen lang gloeiden er in Gouda pottenbakkersovens. Aanvankelijk werden die ovens gevuld met grof gebruiksaardewerk. Daarna volgden fijner aardewerk, kleipijpen, tegels, serviezen, luxe goederen en sieraardewerk met als hoogtepunt het Gouds Plateel. De meeste ovens zijn inmiddels afgekoeld en verdwenen, maar gelukkig heeft Gouda nog veel plekjes die herinneren aan dit rijke keramische verleden. Deze bijzondere keramiekwandeling mag u niet missen! Boek daarom tijdig voor deze wandeling langs plekken die een rol speelden in de productie  van Gouds aardewerk.

 

Deze instapwandeling wordt uitsluitend Nederlandstalig aangeboden.

Deelnemers:
Maximaal 20 personen per gids. Bij meer personen zetten we een extra gids in.
Boeken:
Tot aanvang wandeling kunt u boeken via onze website. U ziet dan vanzelf of en hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn.
Op de dag zelf kunt u ook boeken en betalen bij de VVV alleen als online boeken en betalen niet mogelijk is. Bijvoorbeeld buitenlandse deelnemers.
Betalen:
Het tarief in 2024 (tenzij anders vermeld) is € 5,- per persoon. Kinderen tot 12 jaar gratis. Tijdens het boeken dient u direct te betalen via iDeal.
Start:
14:00 uur bij de Waag op de Markt.
Duur:
De wandeling duurt ca. 1,5 uur.

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"6000","speed":"2000","arrows":"true","dots":"false","rtl":"false"}