Historisch Gouda

woensdag 28 juli 2021 t/m 25 augustus 2021

LET OP:
Steeds op woensdag 
Na ‘Wandeling reserveren’ kunt u kiezen voor de gewenste datum.

Elke  woensdag in het seizoen wordt er op het prachtige plein in het hart van Gouda, rondom het middeleeuwse stadhuis, een markt georganiseerd voor antiek, curiosa en brocante.  Houdt u van antiek, vintage of retro spullen? Dan is een bezoek zeker de moeite waard.  Tijdens het Gouds Montmartre staan er meer dan 100 kramen met unieke items: van antieke meubels tot kleding, je vindt er van alles.  Het Goudse Montmartre is qua omvang, frequentie (zo’n zestien afleveringen per jaar) en aantal bezoekers (4.000 per keer) uitgegroeid tot één van de grootste evenementen in de open lucht op het gebied van antiek en curiosa. Deze markt opent om 9.00 uur en sluit om 16.30.
Het Gouds Montmartre is in 2021 inmiddels weer gestart.

Om meer van Gouda te zien en leuke verhalen te horen over verleden en heden, kunt u deelnemen aan onze instapwandeling die om 14.00 uur begint  om Gouda verder te ontdekken. Natuurlijk vertellen we ook over kaas maar Gouda heeft meer te bieden. De historische binnenstad van Gouda telt ruim driehonderd monumenten. Het stratenplan is sinds de middeleeuwen bijna onveranderd gebleven en ook oude grachtjes zijn nog volop aanwezig.
U maakt kennis met het heden en verleden van Gouda. U komt langs de belangrijkste gebouwen zoals het oude Stadhuys en de Sint Janskerk maar u komt ook op de minder bekende en verborgen plekjes van de stad. Laat u verrassen!

Deelnemers: Maximaal aantal personen is 20 per gids.

Kosten: € 3,50 p.p. bij voorinschrijving via deze site of € 4,- op de dag zelf bij de VVV. Kinderen tot 12 jaar gratis.
Start: 14:00 uur voor de Waag op de Markt.
Duur: De wandeling duurt ca. 1,5 uur.

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"6000","speed":"2000","arrows":"true","dots":"false","rtl":"false"}