Groen in Gouda

zaterdag 28 september 2024

Deze stadswandeling gaat langs verborgen groene plekjes in de historische binnenstad van Gouda. We kijken naar tal van planten, bloemen en bomen en leren en passant iets over het verleden van de plaatsen waar ze groeien. Deze wandeling is dus een combinatie van groen en geschiedenis. Loop mee langs onbekende plekjes. U komt langs plantsoenen, binnentuinen, begroeide grachtenwanden en u zult versteld staan dat flora zich thuis voelt in een stadsklimaat.

Wist u overigens dat vijf minuten wandelen in een park of werken in de tuin al een ontspannende werking heeft op je brein? Ook is groen goed voor wateropvang, biodiversiteit en het tegengaan van hittestress in de stad.
Wij nodigen u uit voor deze bijzondere stadswandeling langs groene plekjes van de binnenstad. De route van deze stadswandeling voert ons iets verder weg uit het hartje van het centrum. Daarom zijn gemakkelijke wandelschoenen aan te bevelen.

Wilt u weten wat u zelf kunt doen om het groenklimaat van Gouda te verbeteren? Klik hier

Deze instapwandeling wordt uitsluitend Nederlandstalig aangeboden.

Deelnemers:
Maximaal 20 personen per gids. Bij meer personen zetten we een extra gids in.
Boeken:
Tot aanvang wandeling kunt u boeken via onze website. U ziet dan vanzelf of en hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn.
Op de dag zelf kunt u ook boeken en betalen bij de VVV, alleen als online boeken en betalen niet mogelijk is. Bijvoorbeeld buitenlandse deelnemers.
Betalen:
Het tarief in 2024 (tenzij anders vermeld) is € 5,- per persoon. Kinderen tot 12 jaar gratis. Tijdens het boeken dient u direct te betalen via iDeal.
Start:
14:00 uur bij de Waag op de Markt.
Duur:
Deze wandeling duurt anderhalf tot 2 uur en bestrijkt een groter gebied dan onze andere wandelingen.

 

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"6000","speed":"2000","arrows":"true","dots":"false","rtl":"false"}