Gouda bij Kaarslicht

vrijdag 13 december 2024

Dit jaar is voor de 69e keer Gouda bij Kaarslicht. Het is een dag met veel muziek, theater, cultuur en entertainment. Vanaf het begin van de middag tot ver in de avond vermaken duizenden mensen zich in de historische binnenstad. Overal klinkt muziek en is er straattheater en dans. In de mooie kerken van Gouda zijn gratis concerten op verschillende tijdstippen .

Als het donker wordt is het oude centrum verlicht met alleen maar kaarsen. Tussen 19.00-20.00 uur is het hoogtepunt. De burgemeester leest het kerstverhaal, de lichtjes in de enorme kerstboom voor het stadhuis worden ontstoken en duizenden mensen zingen mee met de kerstliedjes.

Een gids van het Goudse Gidsen Gilde leidt u rond langs de hoogtepunten van Gouda. U maakt kennis met bekende monumenten als het stadhuis, de kaaswaag en de Sint-Janskerk maar komt ook langs de mooie ‘verborgen’ plekjes in de historische binnenstad.

Een prachtige gelegenheid dus om een bezoek te brengen aan Gouda en de schoonheid van de stad te ontdekken met deze stadswandeling Gouda bij Kaarslicht.

Praktische informatie 

Deze instapwandeling wordt uitsluitend Nederlandstalig aangeboden.

Deelnemers:
Maximaal 20 personen per gids. Bij meer personen zetten we een extra gids in.
Boeken:
Tot aanvang wandeling kunt u boeken via onze website. U ziet dan vanzelf of en hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn.
Op de dag zelf kunt u ook boeken en betalen bij de VVV alleen als online boeken en betalen niet mogelijk is. Bijvoorbeeld buitenlandse deelnemers.
Betalen:
Het tarief in 2024 (tenzij anders vermeld) is € 5,- per persoon. Kinderen tot 12 jaar gratis. Tijdens het boeken dient u direct te betalen via iDeal.
Start: 15:00 en 16:00 uur bij de Waag op de Markt.

Duur:
De wandeling duurt ca. 1,5 uur.

Na ‘Wandeling reserveren’ kunt u kiezen voor de gewenste starttijd van 15:00 of 16:00 uur.

 

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"6000","speed":"2000","arrows":"true","dots":"false","rtl":"false"}