Begraven in Gouda

zaterdag 2 november 2024

Deze speciale themawandeling brengt u langs plekken waar in vroeger tijden doden te rusten werden gelegd: plekken voor rijken, voor armen, voor mensen die gestorven waren aan een besmettelijke ziekte, voor religieuzen, voor gelovige inwoners van diverse gezindten en voor misdadigers. Onder leiding van een gids van het Goudse Gidsen Gilde leert u over de invloed van deze plekken op de inrichting van de stad. Over de bijzondere rituelen en de vele symbolen die in de loop van de eeuwen gebruikt zijn op grafstenen. De wandeling eindigt op de Oude Begraafplaats, aan de Prins Hendrikstraat. Vandaar wandelen we terug naar de markt.

Deze instapwandeling wordt uitsluitend Nederlandstalig aangeboden.

Deelnemers:
Maximaal 20 personen per gids. Bij meer personen zetten we een extra gids in.
Boeken:
Tot aanvang wandeling kunt u boeken via onze website. U ziet dan vanzelf of en hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn.
Op de dag zelf kunt u ook boeken en betalen bij de VVV alleen als online boeken en betalen niet mogelijk is. Bijvoorbeeld buitenlandse deelnemers.
Betalen:
Het tarief in 2024 (tenzij anders vermeld) is € 5,- per persoon. Kinderen tot 12 jaar gratis. Tijdens het boeken dient u direct te betalen via iDeal.
Start:
14:00 uur bij de Waag op de Markt.
Duur:
De wandeling duurt een kleine 2 uur, gezien de af te leggen afstand.

 

 

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"6000","speed":"2000","arrows":"true","dots":"false","rtl":"false"}