• Bas, onze gids, had zich geweldig voorbereid; met name de relatie tussen Gouda en onze Engelse gasten. was heel leuk.
      Wim 28-11-2022
    • Het was een leuke wandeling met een goede uitleg van gids Bert. Geen afdraaien van jaartallen en gegevens maar interessante weetjes en prima antwoorden op vragen die gesteld werden.
      Mieke 27-11-2022
    • Jullie doen het geweldig. enthousiast, smeuiig en een mooie stad. dank!
      C.A.K. 23-11-2022
    • Hallo, jullie verzorgen de rondleidingen prima en het enthousiasme van de gidsen is heel fijn.
      Anneke 07-11-2022
    • Keurig verzorgd en Pita vertelde vol passie over de ramen in de Sint Jan.
      Frank 07-11-2022
    • Leuke, interessante wandeling over Erasmus. Gids super enthousiast en gaf een goed verhaal tijdens de wandeling.
      Margot 23-10-2022
    • Wij hadden een rondleiding in Gouda met als onderwerp de gezondheidszorg van vroeger. Wat een enthousiaste en bevlogen gids hadden we! Ze heeft heel veel verteld, ook veel dingen die de echte Gouwenaren onder ons ook nog niet wisten. Daarnaast vertelde zij veel leuke verhalen uit de tijd dat zij zelf verpleegkundige was. Een aanrader!!
      Wendy 15-10-2022
    • Wij waren met 17 dames bij de wandeling op zondag. Poorten en hofjes en nog veel meer. Zeer enthousiaste gids met mooie verhalen over veel aspecten van Gouda. Niet alleen de poorten hofjes en gevelstenen. En als extra cadeautje prachtig weer. Op zondagmorgen is Gouda zeer rustig We kwamen op de niet toerische plekjes. Iedereen was zeer enthousiast.
      Jacqueline 10-10-2022
    • We hebben een hele leuke rondwandeling van gids Bas gehad. Zijn kennis droeg hij met zoveel enthousiasme over dat we de stad nog leuker vinden!
      Ellen 02-10-2022
    • Johan heeft ons meegenomen door de stad Gouda. Wij hebben in korte tijd veel gezien en gehoord over de stad. Maar ook over oude taalgebruiken, ezelsbruggetjes over lengte van St Jan. Wat hui, staal, kaak en Zijl is. Ondanks kou en regen hebben wij enorm genoten. Johan, nogmaals dank
      Marij 29-09-2022
    • Wij, een groep van 8 nichten uit het gehele land, hebben genoten van de rondleiding van het Goudse Gidsen Gilde door Gouda. Vanuit het Hofje van Jongkind werden we opgehaald door gids Corry. Corry wist bijzondere en leuke feiten te vertellen over de Goudse geschiedenis. Ook de rondleiding door de Sint Janskerk en de vertellingen over de glas-in-lood ramen waren bijzonder. Corry, we hadden een topmiddag ! Hartelijk dank
      Anne 20-09-2022
    • Onze gids van die middag, Corrie de Jong, maakte een boeiende rondleiding langs de groene plekjes. Vol met verrassende wetenswaardigheidjes. Het was beslist geen standaard verhaaltjes. We kregen de indruk, dat het gehele gezelschap hiervan genoot. Aan iedereen aan te bevelen.
      John&Henny 19-09-2022
    • Met een groep collega's hebben we een hele leuke wandeling door Gouda gekregen. Joke was zeer enthousiast over Gouda en kon haar trots over de stad moeilijk verbloemen, maar dat was alleen maar leuk. We hadden om een Groene stadswandeling gevraagd en hebben die ook gekregen. We hadden de indruk dat Joke zich speciaal voor ons had ingelezen en plekjes had uitgezocht. Dat voelde erg goed. Dank voor een leuke rondleiding!
      Jochem 19-09-2022
    • wij hebben gisteren met Ton meegelopen. Geweldig, wat een enthousiaste uitleg kregen we van hem. dat smaakt naar meer!! dank je wel
      Anneke 16-09-2022
    • Het oude centrum van Gouda is prachtig en Karlo kon er mooi over vertellen. Het was top.
      Menno 30-08-2022
    • Ons gezelschap heeft afgelopen zaterdag genoten van een mooie en heel informatieve stadswandeling Gouda 750. Iedereen wil nog een keer terugkomen!
      Leo 29-08-2022
    • Onze familie heeft zeer veel waardering voor de wijze waarop Christiaan van der Spek ons door Gouda heeft rondgeleid. Erg fijn dat zo vlot en makkelijk onze specifieke wensen konden worden vervuld en de hulp bij het zoeken naar info over onze voorouders. Gouda is voor ons tot leven gekomen. We zijn deze stad met heel andere ogen gaan bekijken en zullen er zeker terugkomen. Hartelijk bedankt!
      Ada 22-08-2022
    • Zeer vakkundige en plezierige gids.
      Nico 19-08-2022
    • Een rondleiding door de stad Gouda op 13 augustus een tropische dag. Wonderbaarlijk voelde we alle 3 de hitte niet door de mooie geschiedkundige verhalen van onze gids Jeannie. Eén van ons heeft een gehoorapparaat maar gaf direct aan dat Jeannie met een duidelijk stem sprak en ze alles goed kon verstaan. We hebben genoten van onze rondleiding met alle eer voor Jeannie.
      Lydia 14-08-2022
    • Een hele leuke rondleiding door Wilhelmina van Pruisen. Wat een geleerde dame, ze schudt de informatie zo uit haar mouw. Ze liep wat snel voor de meesten onder ons. Dat was voor mij geen probleem.
      Irene 29-07-2022
    • Geweldige middag met Bas. Enthousiast en informatief. We weten weer meer over Gouda!
      Hilda 29-07-2022
    • Onze gids Bas, heeft ons een klein stukje van Gouda laten zien, met veel historische informatie en weetjes. Leuk om te horen, echt de moeite waard.
      Ton 25-07-2022
    • Op 23 juli een prachtige wandeling gemaakt onder leiding van gids Joke. Zij vertelde over de historie van Gouda op een onderhoudende manier. Mooie verhalen over een mooie stad. Zeker een aanrader!
      Carla 25-07-2022
    • Wat een super goede gids, haar Frans was uitstekend. Mijn gast heeft genoten! Ik geef echt een 10+ voor onze ervaring
      Hester 18-07-2022
    • We hebben zeer genoten van de stadswandeling onder begeleiding van Fred Pieters!
      Hillie 13-07-2022
    • Om door Gouda te lopen onder leiding van één van de Gidsen van het Gilde is zeker een aanrader. Wij zijn als groep collega's in 4 verschillende groepen door Gouda gelopen en hebben de water route gelopen. De uitleg van de gidsen met alle details maakt het echt leuk en leerzaam, zelfs voor de gouwenaars in de groep. Er zijn uit de groep alleen maar positieve reacties gekomen.
      René 08-07-2022
    • Leuke dame, lekker actief, goed contact met de groep, veel kennis en kan leuk vertellen!
      Marieke 05-07-2022
    • Fijne, enthousiaste gidsen, die goed voorbereid waren! Alle collega's vonden het zeer interessant en willen nog een keer terugkomen naar Gouda.
      Marianne 21-06-2022
    • Hallo We hebben genoten van de rondleiding en van de manier waarop Marianne ons zoveel heeft kunnen vertellen , zoveel details ook, over belangrijke plekken in Gouda.
      Maria 17-06-2022
    • We hebben een erg leuke rondleiding gehad van Johan. Informatief en geanimeerd. Top !
      D.P. 13-06-2022
    • Wij waren met 2 grote groepen en verschillende gidsen en wij vonden beide fantastisch. Heel enthousiast vertelden zij ons over de highlights van de mooie stad Gouda
      Heleen 06-06-2022
    • Wat hebben wij een ontzettend leuke rondleiding gehad in het centrum van Gouda. Wij waren onder de indruk van de kennis van Christiaan, en van de leuke manier waarop hij ons heeft rondgeleid.
      Nel 05-06-2022
    • Geweldige rondleiding door Ton. Hartelijk dank voor jou enthousiasme
      Rob 02-06-2022
    • het was een prima rondleiding! de gids Bas Weenink wist veel, grote variatie in soort informatie, sprak duidelijk, hield iedereen erbij en speelde goed in op vragen en informatie uit de groep. het was een erg leuke ervaring, bedankt Bas!
      Annemiek 02-06-2022
    • Samen met onze vrienden uit Harderwijk hebben we genoten van de rondleiding door- en van de stad zelf. De historische verhalen interessant en het werd op een leuke manier gebracht. Het was meer dan de moeite waard we komen vast nog eens terug!
      Kees 29-05-2022
    • Hele leuke rondleiding gehad. Gerthe wist ontzettend veel te vertellen. Stadhuis bezocht, ook zeker de moeite waard. Wij vonden het erg leuk!
      Diana 22-05-2022
    • Hallo, We hebben een hele leuke en interessante wandeling gemaakt door Gouda. Gids Bas vertelde enthousiast , hij wist veel van de stad. Komen zeker nog een keer terug naar Gouda om de St Jan kerk te bezoeken.
      Ina 20-05-2022
    • Het was super! Gerthe wist heel veel en bracht dat vol enthousiasme over! Verder sprak ze heel duidelijk wat heel fijn was voor twee dames die slechthorend zijn. We komen nog een keer terug!
      Mieke 17-05-2022
    • Het was een hele leuke rondleiding. Bep wist veel te vertellen over de stad. En op alle vragen had ze een goed antwoord. ik kan het iedereen aan raden zo zie je de stad toch weer net anders.
      Jeroen 16-05-2022
    • Wij hebben een mooie rondwandeling gehad en ervan genoten. Een leuke maar vooral enthousiaste gids. Die staat voor haar werk
      Dick 15-05-2022
    • Enthousiast heeft de goed geklede Erasmus Desiderius JOHAN ons een rondleiding gegeven. Vrolijk, animerend en vooral met veel kennis heeft hij ons meegenomen in de wereld van Gouda en Erasmus. Dank!
      Katien 11-05-2022
    • Twee gidsen van het Gilde hebben ons, de Wandelclub van Vrouwennetwerk Katwijk en omstr., een onvergetelijke rondleiding gegeven door historisch Gouda. Enthousiast en vol humor vertelden zij over details van bezienswaardigheden , waar wij anders geen kennis van zouden hebben genomen. Bedankt voor de boeiende “stadswandeling”.
      Hannie 04-05-2022
    • Een super leuke rondleiding van Gerthe gekregen. Enthousiast, veel kennis en inspelend op onze vragen.
      John 01-05-2022
    • Pita is een hele goede gids, ze is heel duidelijk. Ik heb er van genoten.
      Jan 01-05-2022
    • Voor mijn 50 e verjaardag die ik vierde met mijn vriendinnen, had ik een stadswandeling gevraagd met als thema "Vrouwen van Gouda". Onze gids Corry deed dit met veel enthousiasme. Zij wist veel over dit thema te vertellen. Mede dankzij het prachtige weer hebben we enorm van deze stadswandeling genoten! Een aanrader!
      Rosemarie 26-04-2022
    • We hebben genoten van een mooie wandeling met veel interessante wetenswaardigheden!
      Pleunie 23-04-2022
    • De gids, Pita Dekker, is een enthousiast verteller. Onze familieleden, die meewandelden hebben genoten van haar wetenswaardigheden over de historie van Gouda. Het is leuk om op plekjes te komen waar je als gewoon toerist eigenlijk niet zo gauw komt en waar Pita dan weer zo'n mooi verhaal bij heeft. Dank u voor deze onvergetelijke ervaring.
      Ben 18-04-2022
    • Als stadsdichter van Gouda dank ik het Goudse Gidsen Gilde, in het bijzonder Corry de Jong, zeer voor de verbinding met het project 'Gouda in Beeld en Gedicht'. Onder leiding van Corry de Jong is na de opening een deel van de route gelopen me wethouder Klijmij-van-vander Laan en zijn gezin, dichters en deelnemer. Boek, website en flyers zorgen nu hopelijk voor veel belangstelling voor de 5 wandelroutes en hopelijk veel vraag naar de diensten van het Gilde.
      Peter 18-04-2022
    • Veel informatie, goed tempo
      Diny 18-04-2022
    • Wij waren met 7 vrouwen. Hebben genoten van Gouda met een fantastische gids, namelijk Gerthe.
      Thea 27-03-2022
    • We waren met een groep Nederlanders en Oekraïners. Engelstalige gids, vertaald in het Oekraïens door een van de Oekraïners. Gids had alle geduld van de wereld.
      Johan 20-03-2022
    • Erg gezellige en informatieve rondleiding gehad. De gids had er ook duidelijk zin in want we waren ver over de beschikbare tijd heen. Na de rondleiding hebben we de gids nog uitgenodigd om samen een drankje te drinken. Kortom we komen vast nog een keer terug in Gouda. Want we hebben lang niet alles kunnen zien. Ik zou iedereen de rondleiding aanbevelen
      Tonny 19-03-2022
    • Wat een leuke stadswandeling en wat was onze gids enthousiast. Joke Kraal liet ons kennismaken met allerlei wetenswaardigheden over vroegere tijden en over de stad Gouda. En natuurlijk kwam Valentijn ook voorbij. Het was top, complimenten!
      Anton 16-02-2022
    • We zijn zeer tevreden over de gids. We komen regelmatig in Gouda, wisten niet dat er zoveel kleine steegjes waren. We hebben weer veel bijgeleerd over de stad.
      Annelies 26-01-2022
    • De gids heeft het prima gedaan , ondanks de kou en de regen. Hij hield de stemming er goed in. Veel gehoord en gezien. Top. Ik hoop volgend jaar weer met een aantal wandelingen mee te lopen.
      Erik 28-11-2021
    • Het was een fijne leerzaam rondleiding. Ondanks regen en kou. Voornemen: in het voorjaar een historische rondleiding onder leiding van Johan.
      Marij 28-11-2021
    • Informatieve wandeling (heerlijk, al die anekdotes!) van 1,5uur in het mooie Gouda met Bep. Bedankt!
      Eline 19-11-2021