Katholiek in de Republiek

zaterdag 5 oktober 2024

Na de Reformatie werd iedereen geacht protestants te worden. Het katholieke geloof mocht niet publiekelijk beleefd worden. Maar wat was de positie van de katholieken in de gereformeerde Republiek? Zijn er bijvoorbeeld in Gouda nog voormalige schuilkerken? In deze wandeling lopen we langs plaatsen waar de katholieken in de 17de en 18de eeuw hun religie tegen de verdrukking in levend hielden. Deze herinneringscultuur komt terug in plaatsen, verhalen en (afbeeldingen van) voorwerpen en schilderijen die de katholieke gelovigen moed moesten geven. Ook brengen we een bezoek aan de Oud-Katholieke Kerk van Gouda.

Deze instapwandeling wordt uitsluitend Nederlandstalig aangeboden.

Deelnemers:
Maximaal 20 personen per gids. Bij meer personen zetten we een extra gids in.
Boeken:
Tot aanvang wandeling kunt u boeken via onze website. U ziet dan vanzelf of en hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn.
Op de dag zelf kunt u ook boeken en betalen bij de VVV alleen als online boeken en betalen niet mogelijk is. Bijvoorbeeld buitenlandse deelnemers.
Betalen:
Het tarief in 2024 (tenzij anders vermeld) is € 5,- per persoon. Kinderen tot 12 jaar gratis. Tijdens het boeken dient u direct te betalen via iDeal.
Start:
14:00 uur bij de Waag op de Markt.
Duur:
De wandeling duurt ca. 1,5 uur.

 

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"6000","speed":"2000","arrows":"true","dots":"false","rtl":"false"}