Historisch Gouda wo…

woensdag 31 augustus 2022 t/m 31 augustus 2022

Een stadswandeling door historisch Gouda op woensdag tijdens Gouds Montmartre.

LET OP:
Steeds op woensdag 
Na ‘Wandeling reserveren’ kunt u kiezen voor de gewenste datum.

Gouds Montmartre
Elke  woensdag in het seizoen wordt er op het prachtige plein in het hart van Gouda, rondom het middeleeuwse stadhuis, een markt georganiseerd voor antiek, curiosa en brocante.  Houdt u van antiek, vintage of retro spullen? Dan is een bezoek zeker de moeite waard.

Tijdens het Gouds Montmartre staan er meer dan 100 kramen met unieke items: van antieke meubels tot kleding, je vindt er dus van alles.  Het Goudse Montmartre is qua omvang, frequentie (zo’n zestien afleveringen per jaar) en aantal bezoekers (4.000 per keer) uitgegroeid tot één van de grootste evenementen in de open lucht op het gebied van antiek en curiosa. Deze markt opent om 9.00 uur en sluit om 16.30.

Onze stadwandeling
Om daarnaast meer van Gouda te zien en leuke verhalen te horen over verleden en heden, kunt u deelnemen aan onze instapwandeling die om 14.00 uur begint.

De historische binnenstad van Gouda telt ruim driehonderd monumenten. Het stratenplan is sinds de middeleeuwen bijna onveranderd gebleven en bovendien zijn oude grachtjes nog volop aanwezig; er valt daarom genoeg te zien.
U maakt kennis met het heden en verleden van Gouda. U komt niet alleen langs de belangrijkste gebouwen zoals het oude Stadhuis en de Sint Janskerk maar ook op de minder bekende en verborgen plekjes van de stad. Laat u verrassen en geniet van de verhalen van onze gidsen.
Kies daarom een stadswandeling door historisch Gouda op woensdag tijdens Gouds Montmartre.

Gouda 750 jaar
Dit jaar viert Gouda tussen half april en half september het feit dat het 750 jaar geleden stadsrechten kreeg. Daarom zijn er in 2022 allerlei bijzondere evenementen en activiteiten. Bekijk het feestprogramma hier.

Deelnemers: Maximaal aantal personen is 20 per gids.

Kosten: € 4,- p.p. bij voorinschrijving via deze site of € 5,- op de dag zelf bij de VVV. Kinderen tot 12 jaar gratis.
Start: 14:00 uur voor de Waag op de Markt.
Duur: De wandeling duurt ca. 1,5 uur.

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"6000","speed":"2000","arrows":"true","dots":"false","rtl":"false"}