Historisch Gouda

zaterdag 23 september 2023 t/m 25 november 2023

Iedere zaterdag van 3 juni tot en met 9 september, met uitzondering van zaterdag 1 juli,  kunt u op zaterdag mee op ontdekkingstocht langs bekende en onbekende plekjes in het historische centrum van Gouda. Na 9 september wordt deze wandeling ook nog aangeboden op 23 september, 28 oktober en 25 november.

Natuurlijk komen de highlights van Gouda, zoals het prachtige Stadhuis en de Sint-Janskerk, aan bod bij deze wandeling. Maar Gouda heeft meer te bieden! De historische binnenstad van Gouda telt ruim driehonderd monumenten. Het stratenplan is sinds de middeleeuwen bijna onveranderd gebleven en ook oude grachtjes zijn nog volop aanwezig.

Tijdens deze stadswandeling maakt u op toegankelijke wijze kennis met de mooiste en belangrijkste gebouwen van de stad en hoort u de spannendste verhalen uit het Goudse verleden. Een gids leidt u langs bekende monumenten als de Kaaswaag, Sint-Janskerk en het Stadhuis, maar ook langs de minder bekende – maar zeker niet minder interessante – overblijfselen van bijvoorbeeld de vele kloosters en kapellen die de stad heeft geteld. Wij leiden u langs leuke plekjes in de stad waar zelfs de meeste Gouwenaren nog nooit zijn geweest.

Uiteraard zal ook worden stilgestaan bij beroemde Goudse producten als kaas, pijpen, plateel en stroopwafels.

Op 9 september is er een bijzondere aflevering van deze wandeling, in verband met de Open Monumenten Dagen: die dag gaat u uw neus achterna, op zoek naar geuren van de historische stad. Hoe we dat doen blijft nog even een verrassing…..

 

Deelnemers: Maximaal 20 personen. 
Deze wandeling kan tweetalig (Ned + Eng dan wel Ned + Dui) zijn.
Kosten: € 4,- p.p. bij voorinschrijving via deze site of € 5,- op de dag zelf bij de VVV. Kinderen tot 12 jaar gratis.
Start: 14:00 uur voor de Waag op de Markt.
Duur: De wandeling duurt ca. 1,5 uur.

 

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"6000","speed":"2000","arrows":"true","dots":"false","rtl":"false"}