Gouda 750 jaar

zaterdag 10 september 2022 t/m 10 september 2022

Een stadswandeling op zaterdag langs 750 jaar geschiedenis van Gouda is extra aantrekkelijk door de levendige warenmarkt rondom het prachtige stadhuis.
Op de zaterdagen vanaf 4 juni tot en met 10 september 2022 kunt u deelnemen aan een wandeling van anderhalf uur langs de mooiste plekjes van de stad. Natuurlijk komen de highlights van Gouda, zoals het prachtige Stadhuis en de Sint-Janskerk, aan bod. Maar Gouda heeft meer te bieden! De historische binnenstad van Gouda telt ruim driehonderd monumenten. Het stratenplan is sinds de middeleeuwen bijna onveranderd gebleven en ook oude grachtjes zijn nog volop aanwezig.

Tijdens deze stadswandeling nemen wij u mee langs de geschiedenis van 750 jaar Gouda. Ook aandacht voor veel speciale projecten ter gelegenheid van de viering van Gouda 750 jaar stadsrechten. Met een gids langs bekende monumenten als de Kaaswaag, Sint-Janskerk en het Stadhuis, maar ook langs de minder bekende – maar zeker niet minder interessante – overblijfselen van bijvoorbeeld de vele kloosters en kapellen die de stad heeft geteld. Wij leiden u langs leuke plekjes in de stad waar zelfs de meeste Gouwenaren nog nooit zijn geweest.

Uiteraard zal ook worden stilgestaan bij beroemde Goudse producten als kaas, pijpen, plateel en stroopwafels.
U kunt tijdens uw bezoek aan Gouda deelnemen aan de festiviteiten in het kader van Gouda 750 jaar stadsrechten.
klik hier voor een overzicht van het programma

Deelnemers: Maximaal aantal personen is 20 per gids. 
Kosten: € 4,- p.p. bij voorinschrijving via deze site of € 5,- op de dag zelf bij de VVV. Kinderen tot 12 jaar gratis.
Start: 14:00 uur voor de Waag op de Markt.
Duur: De wandeling duurt ca. 1,5 uur.

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"6000","speed":"2000","arrows":"true","dots":"false","rtl":"false"}