Evenementen in Gouda

 

Wat is er te beleven in Gouda?

Hier ziet u enkele bekende evenementen in Gouda die beslist de moeite waard zijn om te bezoeken. Als u erop klikt dan gaat u naar de site van het betreffende evenement.

Pijl geef Gouda door

Gouda 750 jaar

In 2022 viert Gouda dat het 750 jaar geleden stadsrechten ontving van graaf Floris V. Dat wordt gevierd van april tot en met september met verschillende evenementen, tentoonstellingen, festiviteiten en nog veel meer. U vindt het hele programma op de site van Gouda 750.

 

kaasmeisjes Gouda

Gouda kaasmarkt

Elke donderdagochtend in het seizoen ziet u het verhandelen van kaas zoals dat vroeger ging. Kaasbrikken rijden af en aan, de kaas wordt gewogen in de waag en de boer en de kaashandelaar strijden voor de laatste cent. Na afloop van de kaasmarkt kunt u om 14:00 uur meelopen met een instap stadswandeling van het Goudse Gidsen Gilde.

 

Logo Gouda bij kaarslicht

Gouda bij kaarslicht

Een topevenement met Nationale bekendheid. Elk jaar op de tweede vrijdag in december. Vanaf 12:00 uur zijn er talloze sfeervolle activiteiten in de binnenstad van Gouda. Van 19:00-20:00 uur het hoogtepunt op de markt die feeëriek wordt verlicht met duizenden kaarsen. Om 15:00 uur en om 16:00 uur kunt u meelopen met een instap stadswandeling van het Goudse Gidsen Gilde.

 

Zotte zaterdag

Op de eerste zaterdag van de Herfstvakantie is het historische centrum gehuld in middeleeuwse sferen. Veel activiteiten, oude ambachten, theaterspektakel en nog veel meer. U bent in het Gouda van 1511, toen het boek van Erasmus – kind van Gouda – ‘Lof der Zotheid’ verscheen. Vanwege Zotte Zaterdag kunt u meelopen om 14:00 uur met een instap Erasmuswandeling van het Goudse Gidsen Gilde.

 

Montmartre op de markt in Gouda

Goudse Montmartre

De naam zegt het al: het Montmartre maar dan op de markt in Gouda. Er staan dan 140 kramen met unieke items: van antieke meubels tot kleding, je vindt er van alles. Het Gouds Montmartre elke woensdag van eind mei t/m eind augustus. Om 14:00 uur kunt u meelopen met een instap stadswandeling met het Goudse Gidsen Gilde.

 

Keremiekmarkt Gouda

Goudse Keramiekdagen

Elk jaar op Hemelvaartsdag en de vrijdag daarna keramiekdagen op de markt van Gouda met internationale deelname. De markt staat vol met verschillende soorten keramiek. Tevens diverse activiteiten waaronder het draaien van de hoogste vaas. Vanwege de keramiekdagen kunt u op donderdag 14:00 uur meelopen met een instap Keramiekwandeling van het Goudse Gidsen Gilde.

 

weekmarkt zaterdag Gouda

Weekmarkten

Elke donderdagmorgen en zaterdag de hele dag weekmarkt op het marktplein rond het oude Stadhuis.